Ändrad mat till dräktig tik

Öka ätbart ben
Valpar börjar växa snabbt under graviditetens tredje trimester. Denna snabba utveckling inkluderar tillväxten av deras skelettsystem. Därför behöver en gravid hund mer kalcium under den sista trimestern. Ökningen av kalcium behövs för att upprätthålla homeostas hos den dräktiga hunden och ge tillräckligt med kalcium för valparnas utveckling.

Det ökade kalciumbehovet kan tillgodoses genom att något öka andelen ätbart ben. I genomsnitt kräver en BARF-diet för en vuxen hund 10 % ätbart ben. Det rekommenderas dock att öka mängden ätbart ben till 15-20 % under graviditetens tredje trimester. Många uppfödare är ofta oroade över eklampsi. Ökningen av råa köttiga ben säkerställer dock att kosten ger tillräckliga mängder kalcium, men överdriver inte kalcium till farliga nivåer.

Mängden ben i kosten kan variera och det är bäst att följa konsistensen på mammans avföring för att avgöra om tillräckligt med ben ingår i kosten. Men att börja med 17 % ätbart ben är en bra genomsnittlig mängd ätbart ben att ge vid denna tidpunkt.

Öka levern något och välj en idisslarelever
Behovet av vitaminer och mikromineraler, särskilt järn och koppar, ökar under tredje trimestern och amning. Dessa viktiga näringsnivåer är nödvändiga för att mamman ska kunna producera näringsmässigt adekvat mjölk för sina valpar under utveckling. I genomsnitt kräver en BARF-diet för en vuxen hund 5 % lever. Under tredje trimestern och amning rekommenderas det dock att öka leverkvoten till 7 %.

Öka det andra organen något och ge gärna mjälte!
Behovet av järn ökar också under graviditetens tredje trimester. Ökningen av järn är också direkt relaterad till den snabba utvecklingen av de ofödda valparna. När valparna börjar öka i storlek måste mammans kropp tillföra mer blod och syre till valparna. I denna process ökar efterfrågan på järn
Under tredje trimestern och amning rekommenderas dock att använda mjälte som det andra organet vid 7 %.

AVSLUTNINGSKOMMENTARER
Kostjusteringar är nödvändiga för dräktiga och digivande hundar. Dessa förändringar börjar vid den tredje trimestern av dräktigheten och slutar inte förrän valparna avvänjs till fast föda. Det inkluderar:

17 % ätbart ben
Dräktiga och digivande tikar har ett ökat behov av kalcium för att stödja valputveckling, mjölkproduktion och ge tillräckligt med näringsämnen till tiken.

7 % lever
Näringsbehovet för koppar ökar under tredje trimestern och under hela amningen; och utfodring av lever från ett idisslare hjälper till att säkerställa att de nödvändiga näringsämnena tillhandahålls.

7% mjälte som det andra organet
Järnbehovet ökar under tredje trimestern och under hela amningen; och utfodring av mjälte hjälper till att säkerställa att detta viktiga näringsämne finns i den råa kosten.

Stärkelsehaltiga ingredienser för glukos
Det finns inga dokumenterade näringsbehov för kolhydrater; men det rekommenderas att inkludera lite kokt stärkelse i en rå diet under graviditetens tredje trimester och under amning för att ge en snabb energikälla.

I slutet av tredje trimestern, runt 58 till 60 dagars dräktighet, är valparna födda. När de väl är födda kommer valparna att börja amma. Valpar bör amma hos mamman i minst 4 veckor och dessa matrekommendationer bör utfodras under hela laktationen för att stödja en sund mjölkproduktion under denna tid. Däremot bör dieten växla tillbaka till en normal rådiet för vuxna hundar när valparna har börjat avvänjas till fast föda.