Lever är känt för att vara en av de mest koncentrerade källorna till vitamin A. Vitamin A hjälper till med matsmältning, håller reproduktionsorgan friska och är en kraftfull oxidant. Lever är också en bra källa till folsyra, B-vitaminer, (särskilt B12) och järn. Men leverns värdefulla näringsämnen påverkas lätt av värme, så den ska serveras rå.

Organ är också laddat med järn, koppar, magnseium och jod. Och de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.
Organ från betande djur innehåller väsentligt mer av ovanstående än från djur som föds upp på spannmål.

Så, organ är en viktig del av hundens mat. För att uppnå balans är det viktigt att ge lever och andra organ för att säkerställa att viktiga vitaminer och näringsämnen tillhandahålls. Det optimala är att ge 5% lever och 5% av övriga organ.

Lever från olika djur har olika vitamin innehåll. Tex innehåller kycklinglever minst A vitamin, medan nötlever innehåller den dubbla mängden. Och lammlever innehåller den dubbla mängden mot nöt. Om du ger enbart lever, så ska du inte ge mer än 8% av lammlever.