11 studenter

Det här är en del av föreläsningsserien för hundar som äter rå mat. 

Fett är nödvändigt i hundens kost. Men för mycket fett ger brist på näring eftersom protein innehåller mycket mer näring än fettet gör.
Fett är kaloririkt. Mer än dubbelt så kaloririkt som protein. Så tänk att din hund går upp i vikt, så mycket att du drar ner på maten för att inte hunden ska bli tjock. Den får färre kalorier, men maten är densamma, fortfarande lika fet. Du har även dragit ner på proteinet, där näringen finns. Nu har du en hund som inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler, du har skapat en obalans.

Den här korta föreläsningen visar vad som händer med vitaminer och mineraler när maten innehåller för mycket fett. Den är inte på något sätt uttömmande, jag vill bara ge en fingervisning om fettets nackdelar, speciellt när det är stora mängder fett. 

OBS!
Det finns fortfarande hundar som behöver en stor mängd fett för att de gör av med mycket energi. Hundar som lever i kallt klimat och drar släde många timmar om dagen. En sällskapshund som tränas vanligt och gör någon tävling då och då kräver inte extra fettmängder.

En hund som är svår att hålla i hull ska ha mera mat. Man ger dem inte enbart mera fett. Det kan också vara idé att kontakta veterinär för att se om det finns några problem, ex sködlkörtelproblem eller annat som gör att hunden inte går upp i vikt.

 

När du klickar på köp så kommer du till Paypals sida. Där kan du betala med ditt Paypalkonto eller med kort. Efter betalning förflyttas du till föreläsningssidan.

Instruktör

kr 20.00