Ring 0764-160622

Läs om

I butiken
Säg nej till stryphalsband!

VGWbälte®Extension - frontkopplad hundsele

 

VARFÖR VGWbälte®Extension?

Har du en hund som drar eller gör utfall på promenaden? Wbälte®Extension kan vara lösningen på dina problem.

 

VGWbälte®Extension är en frontkopplad hundsele som effektivt hindrar hunden från att dra eller göra häftiga utfall - helt utan att skada eller göra illa hunden!

Till skillnad från hos vanliga hundselar så kopplas VGWbälte®Extension på hundens framsida istället för på ryggen. Det gör att hunden, när den drar eller rycker i kopplet, snurras runt och vänds mot dig istället för mot det som den var på väg mot. Hunden avbryts i farten och du får en chans att ytterligare avvärja situationen genom att plocka fram godis eller byta riktning. Du får helt enkelt lättare att träna bort situationer som annars kunde förstöra en promenad.

VGWbältet är hyllat av hundfysioterapeuter, veterinärer och andra hundexperter för selens positiva förmåga och minimala inverkan på hundens fysik. Med ett VGWbälte®Extension kan hunden röra sig helt fritt, slippa tryck över luftvägar och matstrupe och arbeta på ett smärtfritt och naturligt sätt. På grund av selens speciella utformning motverkar den även snedbelastning och ger hunden en frisk och sund tillväxt över hela kroppen.

 

Färger och material

 Alla färger på VGWExtension

VGWbältet finns i tre olika färger - blå, röd och svart - alla tillräckligt snygga för att passa för allt från skogspromenader till Nobelmiddagar.

Själva selen är tillverkad av polypropylene och lycra, material av hög kvalitet som är garanterade att hålla för det allra mesta. Selens lås och spännen är tillverkade av en kraftig nylonblandning och ringarna består av svetsade metallringar som tål stora krafter utan att gå sönder. 

 Om inte selen har rätt storlek så kan den  skava i hundens armhålor och förlora den positiva effekten med frontkopplingen. Mät noga så du inte får för liten sele eller välkommen till butiken för att prova ut!

 

  

VGWbälte®Beginner

Det har samma funktion som VGWBälte®Extension, med anatomiskt rätt uppbyggnad och koppling fram på bogen. VGWBälte®Beginner är enklare och i en lägre prisklass i jämförelse med VGWBälte®Extension. Den är framtagen för att möta det behov som finns hos hundägare med valpar och unghundar som snabbt växer ur ett VGWBälte®Extension. 
Beginner finns i färgerna rosa, ljusblå och svart.
 

 

Rekommenderat av veterinärer

Rekommenderas av veterinärer och hundexperter för selens smärtfria och skadefria påverkan på hunden.

Har en lugnande effekt

Många hundägare upplever att Extension, jämfört med andra selar och halsband, har en lugnande effekt på hunden.

Alltid garanti

Du har alltid garanti när du köper ett VGWbälte. Det betyder att du, så länge som det är en naturligt uppkommen skada, får en ny sele om din gamla går sönder.

Motverkar drag

Hindrar hunden från att dra eller göra utfall i kopplet. När kopplet sträcks snurras hunden runt mot dig istället.

Skonsamt

Skonsamt och smärtfritt för hunden. Till skillnad från dressyrselar och hundhalsband är VGWbältet helt ofarligt för hundens känsliga rygg, nacke och armhålor.

Slitstarkt

Selens remmar är otroligt slitstarka och hållbara - de går inte sönder i första taget. Tillverkade i samma kvalitet som bogserlinor, säkerhetsselar och industriremmar.

Positiv träning

VGWbälte®Extension underlättar stort i din dagliga hundträning. Om din hund gör utfall mot andra hundar får du ett fantastiskt avledningsläge när hunden vänds mot dig i istället.

 

TILLVAL

VGWbälte®Extension är en smart produkt med nytt tänk och utformning. I sidorna sitter ringar som remmarna är fästade vid för att selen ska få bra följsamhet i hundens rörelser.
Men ringarna på selen har andra ändamål också. Tex sätts spårtillbehöret VGWbälte®Tracking fast i ringarna på ryggen och i kanalen under magen. Du kan sätta på spårtillbehör hemma och använda selen frontkopplad tills det är dags att spåra. Då fäster du linan i spårtillbehöret och det blir en signal till hunden att det är arbete på gång.

Kanalen under magen och ringarna på ryggen används också till nya tillbehöret, VGWbälte®Cover. Ett regntäcke som när det inte används sitter fast i ringarna i ryggen som en liten väska. Regntäcket fälls ut och knäpps med kardborrelås framtill, remmen som höll väskan dras genom kanalen under magen på selen och bakbenen träs genom resårbanden.
VGWbälte®Cover blir nu ett följsamt regntäcke som sitter bra på VGWbälte®Extension och skyddar mot regn och rusk.

  

När du köper ditt VGWbälte®Extension

BILD

 • Var noggrann med storleken.
 • Spänn inte åt selen för hårt, lämna utrymme för rörelse.
 • Se till så att koppelringen ligger rätt på "bröstknappen"
 • Tvätta bältet så håller den längre!

VGWbälte®Extension 
eller halsband?

Det finns många anledningar att välja ett VGWbälte framför ett vanligt hundhalsband. Studier har visat att halsband kan orsaka skador på nackkotor.

 • Halsband innebär alltid en risk för nackskador.
 • Många hundar blir stressade av halsband.

Här kan du läsa mer om en studie om sele kontra stryphalsband. Studien är gjord av SLU och visar hur frontkopplade selar minskar koppeldragande.
Till SLU-studien

VGWbälte®Extension

En frontkopplad hundsele skiljer sig från en vanlig sele i det att kopplet fästs framtill på hunden, över bröstbenet. Det gör att hunden, när den drar eller gör utfall, vänds mot dig istället.

 • Skadar inte hunden.
 • Avleder uppmärksamheten.
 • Skonar nacke och rygg.
 • Drar uppmärksamheten mot dig.
 • VGWbältet ger hunden helt fria andningsvägar.